Wykonanie
Danie na każdą
porę dnia. Ja
jadłam na śniadanie, ale można spokojnie zrobić sobie na podwieczorek, a nawet na kolację.Można też przyrządzić dzieciom ponieważ omlet jest lekki - nie zawiera
mąki.
Składniki:2
jajka1 różyczka
brokuła2 łyżki
kukurydzy z puszki2 łyżki
oliwy z oliwek do smażenia
Jajka rozbijamy do miseczki i mieszamy sprężynkąRóżyczkę
brokuła dzielimy na małe kawałki i dodajemy do wymieszanych
jajekDokładamy 2 łyżki
kukurydzyRozgrzewamy
oliwę na patelni (u mnie patelnia do naleśników - ufam jej:) bo mi naleśniki do niej nie przywierają, więc miałam pewność, że omlet też się nie przyklei)Przelewamy masę z warzywami na patelnię i na małym ogniu smażymy do momentu ścięcia się
jajek. Następnie złożyć na pół i chwile jeszcze podsmażyć
Podawać
Na zdrowie!:)Biorę udział w akcjach:)