ßßß
Składniki:1 pomidorkawałek cukinii4 nieduże ziemniakizioła prowansalskie lub inne, według upodobań
Pomidor umyć i pokroić w grubsze plasterkiCukinie obrać i również pokroić w plasterkiZ ziemniakami robimy to samo: obieramy i kroimy w plasterkiNagrzewamy piecyk na 200 st. CNaczynie żaroodporne smarujemy olejem i plasterki warzyw układamy w pionie, w kilka rzędów (do wyczerpania plasterków). Posypujemy ziołami. W taki sam sposób możemy przygotować same ziemniaki, jeśli nie lubimy mieszanki warzyw
Wstawiamy naczynie do piecyka i pieczemy 40 minut pod przykryciemPo 40 minutach pieczemy jeszcze ok. 15-20 minut bez przykrycia, polewając warzywa odrobiną olejuPodajemy do mięsa z surówką (lub ulubioną sałatką)
Na zdrowie:)Biorę udział w akcjach: