ßßß
Cookit - przepis na Wegańska lekka sałatka z pieczonym bakłażanem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wegańska lekka sałatka z pieczonym bakłażanem
Składniki
Bakłażan
Sałata
Pomidor
Seler
Koncentrat pomidorowy
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki (2 porcje):1 średni
bakłażan
125 g mieszanych
sałat
12
pomidorków
koktajlowych1 szklanka puree z
selera
2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
oliwa z oliwek
sól
,
pieprz
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 C. Umytego
bakłażana
kroimy wzdłuż na pół, skrapiamy
oliwą z oliwek
, po czym posypujmy
solą
i
pieprzem
i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 20-40 minut, do momentu kiedy wierzch będzie złoto-brązowy. Po tym czasie wyjmujemy
bakłażana
z piekarnika i układamy na talerzu na miksie
sałat
. Dookoła układamy
pomidorki
koktajlowe i całość polewamy sosem powstałym z połączenia puree z
selera
,
koncentratu pomidorowego
i łyżki
oliwy
z dodatkiem
soli
i
pieprzu
.
Źródło:
http://widelce.blogspot.com/2015/07/weganska-lekka-saatka-z-pieczonym.html
Przepisy powiązane
Po prostu pomidory
Po prostu pomidory
Po prostu pomidory
Bakłażan faszerowany wołowiną i pomidorami
Bakłażan faszerowany wołowiną i pomidorami
Składniki powiązane (0)