Wykonanie
Składniki (2 porcje):4 kromki
pieczywa tostowego (mogą być czerstwe)2
jajka2 łyżki
mleka50 g
masłasól, świeżo zmielony
czarny pieprzszynka /
ser /
awokado - ulubione dodatki

W głębokim talerzu roztrzepujemy widelcem
jajka z dodatkiem
mleka,
soli i
pieprzu. Rozgrzewamy patelnię z połową
masła, usuwamy z wierzchu pianę. Maczamy
pieczywo w jajkach lekko dociskając, a następnie wykładamy je na patelni. Smażymy partiami przez około pół minuty z każdej strony lub do czasu aż będą zrumienione.Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszcze. Wycieramy patelnię ręcznikiem papierowym, wykładamy świeże
masło i smażymy kolejną partię tostów. Po wyłożeniu ciepłych tostów na talerz, nakładamy ulubione dodatki i od razu podajemy.