Wykonanie
Składniki:spód:120 g
ciasteczek Digestive40 g stopionego
masłałyżka
kakaomasa serowa:540 gramów mielonego
twarogu6 średniej wielkości
bananów3
jajka100 gram
cukru pudru1 łyżeczka
cynamonu
spód : Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 C. W mikserze kruszymy
ciastka i mieszamy je z
masłem.Wykładamy, ugniatając na dnie formy o średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Po wyjęciu zmniejszamy temperaturę do 140 C.masa serowa : miksujemy pokrojone
banany z dwoma łyżkami
soku z cytryny , a dodajemy resztę składników i miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Masę wylewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto na jeszcze jedną godzinę.Po wyjęciu z piekarnia odstawiamy do ostygnięcia a następnie wstawiamy do lodówki. Dekorujemy świeżymi
owocami.