ßßß
Szpinak opłukujemy, osuszamy. Wkładamy do salaterek. Ścieramy skórkę z grejpfruta (1 łyżeczka) i odkładamy. Grejpfruta obieramy a następnie dzielimy na dzwonka bezpośrednio nad talerzykiem.Dzwonka obieramy z błonek. Można też całego grejpfruta wyfiletować, tzn. wyciąć ostrym nożem dzwonka pomiędzy błonkami. Sok z grejpfruta zebrany na talerzyku zlewamy do miseczki i zachowujemySzpinak oprószamy solą morską, na wierzch kładziemy cząstki grejpfruta. Posypujemy rzodkiewkami startymi na tarce, obkładamy kawałkami pokrojonych paluszków krabowych.Do miseczki z sokiem grejpfrutowym dodajemy resztę składników dressing: skórkę z grejpfruta, oliwę, sok z cytryny, miód, cynamon. Polewamy po sałatce i podajemy. Smacznego!