Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
galaretka cytrynowa 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek deserowych
konfitura wiśniowa 4 łyżek stołowych
wiśniówka 50 mililitrówlistki
melisy według uznaniaWykonanie:Przygotować
galaretkę w/g przepisu na opakowaniu i ostudzić. Utrzeć
żółtka z
cukrem na jednolitą masę, dodać
galaretkę i
sok z cytryny. Wymieszać i rozlać do wypłukanych zimną
wodą salaterek. Wstawić do lodówki. Zastygnięty deser wyłożyć na talerzyki i polać słodkim sosem ze zmieszanej z
wiśniówką konfitury. Udekorować listkami
melisy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: