ßßß
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 150 C. W metalowej lub ceramicznej foremce umieszczamy 6 kokilek.Do rondelka wlewamy mleko, śmietankę, aromat waniliowy i doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu. Zestawiamy rondelek z ognia, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy trzepaczką, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy.Za pomocą miksera ucieramy żółtka z cukrem i szczyptą soli na gładką, jednolitą masę (nie musi być puszysta). Zmniejszamy obroty miksera i powoli dolewamy do żółtek stopioną czekoladę ze śmietanką, cały czas mieszając masę. Przelewamy przez sitko do dzbanka (będzie wygodniej napełniać foremki).Napełniamy czekoladową masą ceramiczne kokilki. Do formy, w której stoją foremki wlewamy gorącą wodę, tak by sięgała do połowy wysokości ceramicznych foremek. Przykrywamy formę kawałkiem folii aluminiowej i delikatnie wstawiamy formę z kokilkami do piekarnika. Pieczemy 45 do 50 minut. Wyjmujemy z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Przed podaniem schładzamy 2-3 godziny w lodówce.