Wykonanie
Składniki (na 1 kanapkę)2 kromki
chleba2-3 łyżki zielonego
ziołowego pesto (przepis tu)2 plastry
sera białego, łagodnego (jak
mozzarella)garść
świeżego szpinaku¼
awokado, krojone2 łyżki
sera koziego, rozdrobnionego
oliwa z oliwek
Rozsmarowujemy po 1 łyżce zielonego
ziołowego pesto na każdą kromkę
chleba (2 łyżki razem).Na jednej kromce
chleba, kładziemy 1 plasterek
sera, plasterki
awokado, rozdrobniony
ser kozi,
szpinak, znów plasterek
sera, a następnie nakrywamy drugim kawałkiem
chleba, naciskając jednocześnie delikatnie.Wlewamy 1 łyżkę
oliwy z oliwek na patelnię i rozgrzewamy ją na średnim ogniu. Kładziemy kanapkę na
oliwie i smażymy
chleb na złoty kolor. Naciskamy na kanapkę lekko, a następnie przerzucamy ją na drugą stronę aż będzie miała złoty kolor.