Wykonanie
kolejna odsłona słoiczkowych słodkościdziś nieco innamniej słodkanie do końca to kremmoże bardziej budyń??zdrowsza,mniej kaloryczna wersja
kremu czekoladowegou mnie z dużą przewagą gorzkiego
kakao aniżeli
cukruPrzepis na słoiczek250ml
mleka1
jajko2 łyżki
kakao2 łyżeczki
cukru2 tabletki słodzika1,5 łyżki
mąki2 łyżki mielonych
orzechów laskowych1/4
mleka mieszamy w miseczce z
jajkiem,
cukrem,
kakao i
mąkąResztę zagotowujemy.Do gotującego
mleka wlewamy masę jajeczno-
kakaową.Chwilkę gotujemy energicznie mieszającZdejmujemy z ognia i wsypujemy orzeszkiPrzekładamy do słoiczka.chłodzimy.Do masy można dodać startą
mleczną czekoladę i większą ilość orzechów/cukru