To jest tak zwana przekąska idealna. Ma moje dwa ulubione składniki- żółty ser oraz czosnek (na całe szczęście B jest również fanem czosnku :). Nie jest to danie z gatunku lekkich i dietetycznych (ech ten ser i majonez), ale pocieszam się, że zdrowotne właściwości czosnku trochę ratują sprawę. Na studiach, podczas zajęć z mikrobiologii, robiliśmy doświadczenie. Na płytki z kolonią bakteryjną kładliśmy plasterki czosnku. Drugiego dnia bakterie obumierały. Tak więc w czosnek bardzo wierzę! :) Krakersy są łatwe i szybkie do przygotowania, a pasta bardzo dobrze smakuje też z chlebem czy grzankami.SKŁADNIKI:200g żółtego sera (np. gouda)3 łyżki majonezu3-4 ząbki czosnkukrakersydo dekoracji: orzechy włoskie, pietruszkaSer utrzeć, czosnek przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno posiekać. Wymieszać ser, czosnek i majonez (w zależności od upodobań można dać więcej lub mniej majonezu oraz czosnku). Wyłożyć pastę na krakersy. Udekorować orzechami lub pietruszką.SMACZNEGO :)