Wykonanie
Przepis na kopytka z
fasoli znalazłam na blogu Co na obiad?
Zdjęcia przemawiały za chęcią wypróbowania przepisu, z
fasoli- warto spróbować, jeszcze takich nie jedliśmy.
Dziś po przygotowaniu, tych wymyślnych klusek, jestem rozczarowana...nie smakowały nam-były gliniaste, może komuś przypadną do gustu- ale ja ich zdecydowanie nie polecam. Powtórki nie będzie, nie ma jak mięciutkie kopytka z ziemniaczków.

Składniki:
1,5 szklanki ugotowanej
fasoli,
1 szklanka
mąki,
jajko,
sól,
Fasolę mocz całą noc i gotuj do miękkości (45-60 min). Zmiel
fasolę np. robotem kuchennym. Dodaj
jajko,
mąkę, zagnieć szybko i krój jak kopytka.
Do osolonej
wody dodaj łyżkę
masła gotuj kluseczki 4-6 min.