Wykonanie
Kolejna z moich "wariacji kulinarnych"...dzisiaj proponuję wam roladki indycze marynowane w czerwonych buraczkach, nadziewane
serem feta.Nie wiem w
sumie co o nich napisać, są delikatne, mają ciekawy smak-połączenie
buraczków z
chrzanem i
serem feta...Zapraszam :)

Składniki (2 porcje):2
filety z indyka,2 średnie
buraczki czerwone,2 ząbki
czosnku,3 łyżeczki
chrzanu,2 słupki
sera feta,
sól,
pieprz do smaku,4
orzechy włoskie drobno zmielone,
Filety z indyka umyj, następnie osusz, rozbij na cienkie płaty. Każdy filet oprósz
solą i
pieprzem.
Buraczki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach dodaj do nich 2 ząbki
czosnku przeciśnięte przez praskę.

Filety natrzyj
buraczkami i odstaw na całą noc do lodówki.


Następnego dnia wyjmij filety, każdy posmaruj z jednej strony
chrzanem, połóż słupek
sera feta i
zwiń w roladkę.

Roladkę włóż w rękaw do pieczenia i zawiń jak
cukierek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez 30 minut.Po upieczeniu roladki posyp zmielonymi
orzechami włoskimi.

Podaj z surówką i
ziemniakami.Smacznego :)