Wykonanie
Już od jakiegoś czasu chodziły za mną łazanki. Zrobiłam je dość szybko, użyłam gotowego
makaronu na łazanki.
Kapustę ugotowałam w szybkowarze (10 minut na 2 poziomie).
Składniki:500 g
makaronu-typu łazanki,500 g
kiszonej kapusty,250 g
pieczarek,2 duże
cebule,
pieprz i
sól do smaku,odrobina mrożonego
koperku,2 łyżki
masła,1. Ugotuj
kapustę (przygotowanie
kapusty w szybkowarze zajęło mi 10 minut na 2 poziomie). Ugotuj
makaron wg opisu na opakowaniu.
2. Oczyść
pieczarki i pokrój je na plasterki, a
cebule w pół-piórka. Podsmaż na odrobinie
oleju.3. Odcedź
makaron, połącz go z ugotowaną
kapusta i usmażonymi
pieczarkami, dodaj
masło. Dopraw do smaku
solą i
pieprzem, dokładnie wymieszaj, posyp
koperkiem.