Wykonanie
Dzisiaj przemówiły do mnie trzy smutne
gruszki. Mówiły po francusku. Taka est więc moja interpretacja.Crumble owsiano-
migdałowe z
gruszkami.Lekki, gorący, aromatyczny, przepyszny i baaardzo zapychający deser. Po zjedzeniu jednej porcji nie mamy już ochoty na cokolwiek :D
Co potrzebowałam ? (podaję składniki na jedną salaterkę, czyli jedną porcję. U mnie były dwie)
gruszkę (1-2, zależy jak pokroicie i jakie macie salaterki)łyżkę zimnego
masłałyżkę
cukrutrzy łyżki
mąkidwie łyżki
płatków owsianychłyżka
migdałówszczypta (!)
cynamonuJak ?obieram
gruszki i kroję je w drobną kosteczkę, wkładam na dno
masło topię w mikrofalówcedodaję
mąkę,
płatki,
cynamon,
cukier i
migdały i dokładnie mieszamwyrabiam palcami by miało konsystencję kruszonki, jeśli jest zbyt zwarte to dodajcie któregoś z suchych składnikówpokruszcie palcami na
gruszkiwłóżcie do piekarnika na 15 minut na 180 stopni lub na 20 minut na 160.Rozmowa po francusku z
gruszkami- zaliczona : )