ßßß
Kolejna propozycja dla mięsożerców - gulasz mięsny.porcja dla 2 osób:ok. 500 g mięsa na gulaszmarchewkakostka rosołowa2 liście laurowe3 ziarna ziela angielskiego4 łyżki śmietankisól i pieprzMięso umyć i pokroić w kostkę. Obtaczyć w mące i smażyć na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu. Kiedy mięso się zarumieni przełożyć do garnka i zalać wodą przykrywając mięso. Dodać startą na tarce marchewkę, listki laurowe, ziele angielskie i pół kostki rosołowej. Tak dusić pod przykryciem do miękkości mięsa ok.30-40 min. Kiedy mięso będzie miękkie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietankę i chwilę jeszcze podgrzewać do zagotowania.Podawać z ziemniaczkami lub ulubioną kaszą. Najlepiej smakuje w obecności kiszonego ogórka.Smacznego!