ßßß
Składniki :szklanka mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka soli1 jajko3/4 szklanki mleka1 łyżeczka papryki ostrejbułka tartaolej do smażeniaKupiłam pierścienie z kalmarów żeby było szybciej. Dokładnie osuszyłam. W misce wymieszałam mąkę, proszek do pieczenia i sól. Taką mieszanką obtoczyłam każdy pierścień. Nastawiłam garnek z olejem aby porządnie się zagrzał. Do pozostałej suchej mieszanki dodałam jajko, mleko i ostrą paprykę. Wymieszałam i zanurzyłam w tym kalmary. Odłożyłam na kratce aby nadmiar ciasta ociekł. Następnie każdy kawałek obtoczyłam w bułce tartej. Smażę w głębokim tłuszczu po minucie z każdej strony aż się zrumienią. Odkładam na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Najlepsze są na ciepło z ulubionymi sosami.