Wykonanie
Studenckie dania na jeden garnek są najwygodniejsze, ale właściwie bardzo rzadko je robimy. Skoro nadarzyła się okazja, postanowiłam wykombinować coś naprawdę jednogarnkowego, z
makaronem, którego nie trzeba odcedzać.

Składniki:ok. 400 g
makaronu kokardki TESCO500g
mięsa mielonego1
jajko2,5 szklanki
wody1 szklanka
śmietanki 30%140 g
koncentratu pomidorowego1 łyżka
sosu Worchesterpapryka słodkapapryka wędzona
zioła prowansalskiesólmąkaDo
mięsa dodać
jajko i doprawić
ziołami i
solą. Wymieszać i uformować małe kulki. Obtoczyć każdą w
mące. W garnku rozgrzać 1-2 łyżki
oliwy. Wrzucić wszystkie klopsiki na
oliwę.
Wodę wymieszać z koncentratem. Doprawić
solą,
ziołami,
papryką,
sosem Worchester. Smażyć ok.2 minut, po czym, bez obracania, zalać wymieszaną
wodą. Gotować kilka minut pod przykryciem. Dolać
śmietankę, zagotować i dodać surowy
makaron. Gotować na małym ogniu, często mieszając, ok 15 minut, do zmięknięcia
makaronu. enjoy c: