Wykonanie
"Na śniadanie szczęście..."cytaty.info

Składniki na dwie porcje:Opakowanie półtłustego
twarogu10 dag mrożonych
krewetek koktajlowychKilka plasterków
polędwicy łososiowejZąbek
czosnkuPrzyprawy (
pieprz,
bazylia)Garść
kiełków1/2
cytrynyŁyżka
masłaŁyżka
jogurtu naturalnegoKrewetki rozmrażamy, osuszamy, a następnie usuwamy (jeżeli jest) czarną nitkę (jelito) ciągnącą się wzdłuż tułowia.Na
maśle podsmażamy
czosnek oraz
krewetki, odstawiamy z ognia, kiedy będą lekko rumiane.
Twaróg łączymy z
jogurtem,
sokiem z połowy
cytryny, ostudzonymi
krewetkami oraz
przyprawami. Dokładnie mieszamy.Kokilki wykładamy folią spożywczą, następnie układamy na spodzie i po bokach miseczki plasterki
polędwicy, wypełniamy
twarogiem, przykrywamy kolejnym plastrem
wędliny i zakrywamy pozostałą częścią folii spożywczej. Na wierzchu każdej kokilki układamy obciążony talerzyk (np. słoikiem) i odstawiamy na noc do lodówki.Rano zdejmujemy talerzyk, odwijamy folię, odwracamy kokilkę, podnosimy ją i delikatnie ściągamy resztę folii spożywczej.Posypujemy
kiełkami.Smacznego!