Wykonanie

Moi domownicy zapragnęli dziś
kaszanki, ale nie takiej tradycyjnej co to ją traktujemy smażeniem z
cebulką. Zapragnęli
kaszanki w cieście. Niby nic takiego trochę ciasta, ale wierzcie jest najlepsza jaką
jadłam.... a
jadłam na wiele sposobów czy to w pierogach, jak to Pani Gessler serwuje, czy to z patelni z dodatkami, czy z grilla, czy na
omlecie... jednak ta najbardziej odpowiada moim gustom.Spróbujcie sami.Składniki30 dag
kaszanki2
cebulki (można dać 1
cebulę i
szczypiorek)2 szkl.
mąki0,5 szkl.
wody2
jajkałyżeczka
vegetymargaryna do smażeniaSposób
Mąkę,
jaja,
vegetę miksujemy z 0,5 szkl
wody na gęste ciasto naleśnikowe. Po zmiksowanie dodajemy do niego pokrojoną w drobną kosteczkę
cebulę.
Kaszankę kroimy na plasterki około 0,7 centymetrowe.Roztapiamy tłuszcz na patelni. Łyżką nakładamy ciasto, następnie kładziemy na nie
kaszankę i przykrywamy porcją ciasta. Obsmażamy z obu stron na rumiano.