Wykonanie
Październik - miesiąc powrotów studentów na uczelnie, powrotów do nauki, ale i przyjemnego życia studenckiego... powrotów do natłoku zadań i braku czasu. Właśnie z uwagi na studentów będących wiecznie w biegu przedstawiam przepis na te naleśniki, niezwykle szybkie w wykonaniu, tanie i smaczne. Mam nadzieję, że moja propozycja okaże się trafiona nie tylko na popołudniowy obiad, ale również jako szybka i smaczna zakąska na "stancjowe imprezki".Składniki2 szklanki
mąki2 szklanki
mleka2
jaja10
parówek20 dag starego
żółtego seraDodatkowo:
jajka i
bułka tarta do panierowania oraz
olej do smażeniaSposób
Mąkę łączymy z
mlekiem i
jajkami, aby uzyskać ciasto o średnio gęstej konsystencji. Usmażyć placki naleśnikowe i zawinąć w nie
parówki wraz ze
startym serem, gotowe ruloniki obtoczyć w
jajku i
bułce. Obsmażyć z 2 stron na rumiany kolor. Przed podaniem polać
keczupem, serwować z dowolną surówką.