Wykonanie
Sedery bez wyrzutów sumienia to jest to co lubię najbardziej. Nie bardzo słodkie, bo
słodycz zabija całe bogactwo smaków. Po obiedzie dziś zjadłam pół słodkiego
wafelka prosto ze sklepu, co zdarza mi się ostatnio niezmiernie rzadko. Efekt? W pierwszej chwili znany doskonale, zatem przyjemny słodko-
kakaowy smak, ale
potem uczucie nieprzyjemna
słodycz w ustach. Taka
słodycz, która jest tylko
słodyczą i nie ma tam miejsca na inne smaki. Od czasu do czasu tak można - ale przecież jest tyle przyjemnych smaków, po co się zasładzać?Ten deser to była spontaniczna decyzja - późny powrót do domu i ochota na coś pysznego, ciepłego, gęstego i kremowego.1/2 szklanki
płatków owsianych1 szklanka gorącej, przegotowanej
wody1
banan1
kiwi1/2 łyżeczki
brązowego cukru2 łyżeczki
wiórków kokosowychPłatki zalewam gorącą
woda i zostawiam na 5 minut pod przykryciem. Dodaję
banana,
kiwi,
cukier i
wiórki kokosowe i blenderuję na dość gładką masę. Jeśli wyjdzie za gęste, można dodać
wody. Ale ja wolę gęste.


I jem jak jeszcze lekko ciepłe jest i gęste. Pychota. Myślę, że na śniadanie też byłoby dobre takie danie.