Wykonanie
Świetna propozycja na grilla- faszerowane
papryki. Kompozycja farszu powstała z tego co miałam w lodówce- zasmakowało, więc dzielę się z
Wami przepisem i życzę smacznego :)Składniki:
4
papryki - dowolne kolory :)kostka
sera Arla apetina1
pomidor1
cebulaświeże liscie
bazyli, ilość wg uznania
pieprzPrzygotowanie:
Papryki umyć, osuszyć. Odkroić górną część i zachować ją. Z
papryk usunąć gniazda nasienne.
Ser,
pomidor i
cebulę pokroić w kostkę.
Bazylię drobno posiekać.Wymieszać, doprawić
pieprzem i nałożyć do środka
papryk. Każdą
paprykę przykryć odciętą wcześniej górną częścią. Delikatnie zawinąć
papryki w folię aluminiową i piec na grillu.Nie dodaję
soli ponieważ sam
ser jest dość słony i wg mnie to wystarcza. Jeśli ktoś lubi bardziej słone smaki można doprawić i
solą i
pieprzem.Smacznego!!!