Wykonanie
            W nowym miejscu, nowy przepis :)Tym razem dla mięsożerców i osób, których znudziły zwykłe kotlety 
schabowe. Poza tym jest to danie łatwe, smaczne, przygotowuje się je 15 minut, 
potem już tylko piecze. Nadaje się na niedzielny obiad, na kolację, na wszystko! 
Schab uduszony w 
śmietance, z 
cebulą i aromatem 
pieczarek smakuje wyśmienicie.

Składniki:4 kotlety 
schabowekg 
ziemniaków - najlepiej dużych1 duża 
cebula30 dag 
pieczarekząbek 
czosnku200 ml 
śmietanki 30%pół łyżeczki 
vegety2 łyżki 
olejusól i 
pieprzPrzygotowanie:
Schab rozbić dokładnie i każdy kotlet przeciąć na pół. Nasmarować 
czosnkiem przeciśniętym przez praskę, delikatnie posolić, mocno popieprzyć.
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry (0,5cm grubości), podobnie 
cebulę. Nasmarować warzywa 
olejem i doprawić 
vegetą.
Pieczarki obrać i przeciąć wzdłuż na pół.Plastry 
schabu, 
ziemniaków i 
cebuli oraz 
pieczarki układać w naczyniu do zapiekania, ale tak by nie leżały tylko stały :)Zapiekankę zalać 
śmietanką i zapiekać w nagrzanym do 190 stopni piekarniku około 50 minut. Dobrze, aby zapiekanka była przykryta przez pierwsze 20 minut pieczenia.


Smacznego!!!