Wykonanie
Gdyby znalazł się chętny, aby robić mi takie bułeczki codziennie - innych bym nie jadła nigdy więcej. Pyszne, maślane,
czosnkowe,
ziołowe, chrupiące, z ciągnącym się
serem, cieplutkie - lepsze już nie mogą być. Zapewniam.
Składniki:2
bułki pszennemasłoser mozzarella tarty
szczypiorek2 ząbki
czosnkuoreganobazyliasól i
pieprzPrzygotowanie:Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Czosnek pokroić drobno i rozetrzeć z
solą na pastę.
Szczypiorek poszatkować.
Bułki naciąć nożem do
pieczywa, na głębokość około 3 centymetrów, w kratkę, tak aby nie przeciąć
spodu bułki.
Między :kostki: wetrzeć
czosnek z
solą,
ziołami i
pieprzem, powtykać kawałki
masła i
sera. Wstawić do piekarnika na około 10 minut -
bułki mają być rumiane a
ser rozpuszczony.FANTASTYCZNE JEDZENIE :)