ßßß
Składniki:0,5 litra bulionu warzywnego0,25 litra mleka100 g serka topionego1 cebula2 ząbki czosnku50 g startego żółtego seraSólPieprzzioła prowansalskieświeży tymianekmasło4 kromki kanapkiWykonanie:Cebulę poszatkować w piórka, ząbki czosnku drobno posiekać. Razem z cebulą podsmażyć, zalać bulionem. Dodać mleko. Serek topiony podzielić na cząstki. Dodać do gotującego się wywaru. Mieszać do momentu, aż ser się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem. Zmiksować na gładki krem. Dodać zioła. Kromki kanapki posmarować masłem i podpiec w piekarniku lub na patelni. Posypać częścią startego żółtego sera oraz tymiankiem. Do miseczek z zupą dodać pozostałą część żółtego sera. Można dodać także grzanki.Smacznego!