Wykonanie
Przepis ten znalazłam w książce z włoskimi przepisami .Dodatek
czarnego pieprzu do musu z
białej czekolady wydawał mi się trochę
dziwny .Efekt końcowy jednak mocno mnie zaskoczył ; deser ten jest prosty , smaczny a dodatek
pieprzu daje specyficzny smak.SKŁADNIKI:300g
białej czekolady300 ml
śmietany kremówki1 łyżka świeżo zmielonego
pieprzu14 listków świeżej
mięty ( kilka zostaw do dekoracji)resztę pokrój w cienkie paseczkiWYKONANIE:
Czekoladę wrzucamy do miski i stawiamy nad garnkiem z gorącą
wodą .Gdy
czekolada się rozpuści, miskę zdejmujemy z garnka i stawiamy w chłodnym miejscu by odrobinę przestygła .
Śmietanę ubijamy na sztywną masę Dwie łyżki
bitej śmietany dodajemy do roztopionej
czekolady i delikatnie mieszamy , a następnie dodajemy całą
czekolady do
śmietany . Dosypujemy
pieprz ,
miętę i delikatnie mieszamy .Masę rozkładamy do szklanych pojemników i wstawiamy do lodówki na 20 minut.