ßßß
Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z miętą, kozim serem i słonecznikiem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka szparagowa z miętą, kozim serem i słonecznikiem
Składniki
Fasola szparagowa zielona
Czosnek
Mięta
Oliwa extra vergine
Sok z cytryny
Ser kozi
Słonecznik
Sól
Pieprz czarny
Wykonanie
Składniki:1-2 osoby100g
zielonej fasolki szparagowej
1/2 ząbka
czosnku
2 świeże liście
mięty
2 łyżki
oliwy extra vergine
1 łyżka świeżo wyciśniętego
soku z cytryny
70g twardego
koziego sera
2 łyżki łuskanego
słonecznika
, podprażonych na suchej patelni
sól
i świeżo mielony
czarny pieprz
Wykonanie:
Fasolkę
ugotować w osolonej wodzie tak, by była al dente. W tym czasie drobno posiekać
czosnek
i
miętę
. Mieszać je w dużej misce. Dolać
oliwę
i
sok z cytryny
, dokładnie mieszać. Odcedzić
fasolkę
i dodać do miski z
czosnkowo
-
miętowym
dressingiem. Doprawić
solą
i
pieprzem
, dokładnie wymieszać.
Sałatkę
przenieść na talerz, dodać pokruszony na niewielkie kawałki
ser
i posypać ostudzonym
słonecznikiem
. Podawać z ciepłym
pieczywem
o chrupiącej skórce.
Źródło:
http://goracykasek.blogspot.com/2014/08/fasolka-szparagowa-z-mieta-kozim-serem.html
Przepisy powiązane
SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ
SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ
SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ
SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ
SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ
Składniki powiązane (0)