ßßß Cookit - przepis na SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ

SAŁATKA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z MOZARELLĄ

nazwa

Wykonanie

Zamiast obiadu w letni, upalny dzień.
Składniki (dla 4 osób):
500 g zielonej fasolki szparagowej,
2 ząbki czosnku,
4 listki świeżej mięty,
6 łyżek oliwy z oliwek,
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 kulka mozzarelli,
4 łyżki prażonych pestek słonecznika,
sól,
świeżo mielony pieprz.
JAK TO ROBIMY?
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, tak by była al dente.
W tym czasie drobno siekamy czosnek i miętę. Wrzucamy do słoiczka. Dodajemy oliwę i sok z cytryny, a następnie wstrząsamy. Odcedzamy fasolkę i przekładamy do miski, polewamy sosem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę przekładamy na talerze i posypujemy drobno pokrojonym serem i słonecznikiem.
Smacznego!
Pomysł: Gino D'acampo "Bounissimo!"
Źródło:http://bosko-bo-wlosko.blogspot.com/2012/08/saatka-z-fasolki-szparagowej-z-mozarella.html