ßßß
Składniki (dla 4 osób):500 g zielonej fasolki szparagowej,2 ząbki czosnku,4 listki świeżej mięty,6 łyżek oliwy z oliwek,2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny1 kulka mozzarelli,4 łyżki prażonych pestek słonecznika,sól,świeżo mielony pieprz.JAK TO ROBIMY?Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, tak by była al dente.W tym czasie drobno siekamy czosnek i miętę. Wrzucamy do słoiczka. Dodajemy oliwę i sok z cytryny, a następnie wstrząsamy. Odcedzamy fasolkę i przekładamy do miski, polewamy sosem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę przekładamy na talerze i posypujemy drobno pokrojonym serem i słonecznikiem.
Smacznego!Pomysł: Gino D'acampo "Bounissimo!"