ßßß Cookit - przepis na Parówki w cieście twarogowym

Parówki w cieście twarogowym

nazwa

Wykonanie

Przepis na te parówki dostałam od siostry, sprawdziły się jako przekąska wśród jej znajomych. Zazwyczaj robiłam parówki w cieście francuskim, a tym razem postanowiłam pokazać wersję na
pewno mniej znaną, a równie smaczną lub nawet smaczniejszą. Bardzo lubi je moja córka, która jest chwilowo fanką parówek.
Składniki:
25 dag mąki pszennej
15 dag twarogu półtłustego
8 parówek z szynki (93% mięsa)
1 jajko
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka soli
4 łyżki mleka
4 łyżki oleju
Sposób przyrządzenia:
Do miski wrzucamy twaróg, jajko, olej, mleko i wszystko miksujemy. Następnie dodajemy małymi porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz łyżeczką soli. Ucieramy mikserem dopóki pojawią się "grudki", a następnie wyciągamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy ręcznie na gładką konsystencję.
Ciasto wałkujemy na placki, w które zawijamy parówki. Układamy je na papierze do pieczenia, w sporych odstępach, ponieważ ciasto znacznie urośnie.
Całość pieczemy na złoty kolor w 200 stopniach ok 15-20 minut.
Źródło:http://upichcic.blogspot.com/2014/10/parowki-w-ciescie-twarogowym.html