Wykonanie

Przepis na te
parówki dostałam od siostry, sprawdziły się jako przekąska wśród jej znajomych. Zazwyczaj robiłam
parówki w cieście francuskim, a tym razem postanowiłam pokazać wersję napewno mniej znaną, a równie smaczną lub nawet smaczniejszą. Bardzo lubi je moja córka, która jest chwilowo fanką
parówek.Składniki:25 dag
mąki pszennej15 dag
twarogu półtłustego8
parówek z
szynki (93%
mięsa)1
jajko2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka
soli4 łyżki
mleka4 łyżki
olejuSposób przyrządzenia:Do miski wrzucamy
twaróg,
jajko,
olej,
mleko i wszystko miksujemy. Następnie dodajemy małymi porcjami
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia oraz łyżeczką
soli. Ucieramy mikserem dopóki pojawią się "grudki", a następnie wyciągamy ciasto na stolnicę i wyrabiamy ręcznie na gładką konsystencję.Ciasto wałkujemy na placki, w które zawijamy
parówki. Układamy je na papierze do pieczenia, w sporych odstępach, ponieważ ciasto znacznie urośnie.Całość pieczemy na złoty kolor w 200 stopniach ok 15-20 minut.