Wykonanie

Dzień dobry!Ach, co za piękny dzień! Sobota, i do tego
słoneczna! Czego chcieć więcej? Oczywiście, tylko pysznego śniadania...a za nim drugiego śniadania, obiadu, kolacji...mmm... już nie
mogę doczekać się tych wspaniałości! (Właśnie "przegryza się" moje ciasto na
kokosowo-
czekoladowe pancakesy, a w lodówce
kurczak pławi się w marynacie...)Nie wiem, jak Wy ale ja cieszę się jak dziecko, kiedy wiem, że coś jest jednocześnie przepyszne, zdrowe i gotowe w zaledwie chwilę. Od kiedy je pierwszy raz zobaczyłam, zapragnęłam je przygotować. No i w końcu, w pewien pochmurny, brzydki dzień wołający o skrawek czegoś słodkiego, w końcu poczułam, że to TEN moment. Moment, w którym te warte grzechu batoniki powstaną w mojej kuchni. Pełna radości i dobrych "fluidów" zabrałam się do przyrządzania i... pach, pach, było gotowe. Jeszcze tylko odrobina czekania (w przeciągu której niestety wszystkich domowników świerzbiły rączki i ciekła ślinka) i... PYCHOTA POWSTAŁA.Delikatne, pełne
słodyczy, IDEALNE dla uczniów i ich ciężko pracujących mam. Dla zapalonych graczy komputerowych (jak mój luby), którzy muszą zbawiać świat. Dopalacze działania jak żadne inne. Dla wszystkich, nie tylko dla dzieci. ZDROWE, nie przejmujcie się kaloriami. Zjedzcie je na drugie śniadanie,a
doda Wam energii na podbicie kolejnych ważnych zadań z uśmiechem na ustach!Pamiętajcie, by po podzieleniu na batoniki trzymać je w lodówce, inaczej się roztopią. Na zastygnięcie postawcie ciasto w zimnym miejscu. Najlepiej zastyga i nabiera smaku przez noc. Dacie radę!







Składniki:2 szklanki posiekanych ( niekoniecznie super dokładnie)
orzechów włoskich150 g
masła1/2 szklanki
miodu4 łyżki dobrego
kakaoopakowanie
płatków kukurydzianychPrzygotowanie:Podpraż
orzechy włoskie na patelni, odstaw do ostygnięcia. Rozpuść
masło w średnim rondelku, dodaj
miód i
kakao, wymieszaj. Dodaj masę do
orzechów włoskich, wrzuć opakowanie
płatków kukurydzianych, zamieszaj.Płaską, płytką blachę (lub keksówkę) wyłóż papierem do pieczenia i natłuść. Wylej na nią masę, wygładź łyżką.Odstaw do ostygnięcia (najlepiej na noc).Krój na batoniki, wstaw do lodówki.Smacznego!PaulinaPopularne posty :Przed śniadaniemMuffinki
marchewkowe na
troskiZupa krem marchewkowa-
lovaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!
Cuksy,
cuksy i
tarta czekoladowo-limonkowa NigelliPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania?Podziel się swoją opinią!Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy!