ßßß
paczka biszkoptów albo 2 paczki herbatników400 g serka homogenizowanego1 opakowanie serka wiejskiego2 łyżki jogurtu naturalnego2 łyżki cukru pudruopakowanie cukru wanilinowego3 łyżeczki żelatyny1 opakowanie galaretki
Serki homogenizowane, serek wiejski, jogurt i cukier wymieszać dokładnie mikserem na jednolitą masę. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody i zostawić do ostygnięcia. Gdy żelatyna trochę ostygnie dolać ją do masy "serowej" i wymieszać.
Tortownicę lub inne naczynie (u mnie nieduże naczynie żaroodporne) wyłożyć biszkoptami albo herbatnikami na to wylać masę i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Gdy masa zastygnie, przygotować galaretkę i wylać na wierch, znowu odstawić do lodówki aż zastygnie.