Wykonanie
jajka utrzeć z
cukrem na puszystą masę, wymieszać z
mąką i
proszkiem do pieczenia,wlać do silikonowej formy-motyl,piec 30 minut w temperaturze 180 stopniach,
biszkopt ostudzić, przekroić na 3 części, nasączyć każdy blat 2 łyżkami soku,kremówkę ubić, dodać
śnieżkę i
mascarpone, wymieszać, podzielić na 2 części,jedną posmarować blat, wyłożyć połówki
wiśni bez pestek, przykryć drugim blatem, posmarować, wyłożyć
wiśnie, położyć trzeci blat,masą wysmarować boki, na dłoń wziąć
migdały i wyłożyć boki,masą posmarować górę motylka,drugą część masy znowu podzielić na dwie części, do jednej dodać żółty barwnik a do drugiej fioletowy (minimalna ilość), ozdobić tort, wstawić na noc do lodówki.