ßßß Cookit - przepis na delikatne pierogi z twarogiem na maśle

delikatne pierogi z twarogiem na maśle

nazwa

Wykonanie

ciasto (ok 45 pierogów)
2 szklanki mąki
łyżeczka soli
łyżeczka oleju
szklanka ciepłej wody
farsz:
kostka twarogu
żółtko
parę kropel ekstraktu waniliowego
łyżka cukru pudru
łyżka masła do smażenia i łyżka cukru
mąkę przesiać przez sitko, dodać sól i olej, stopniowo dodawać wodę i zagniatać aż będzie miękkie i elastyczne,
twaróg wyłożyć na talerz, rozgnieść widelcem, dodać wszystkie składniki, wymieszać,
ciasto rozwałkować cieniutko, wykroić kółka, nałożyć farsz, gotować 5 minut, na rozgrzanej patelni usmażyć na maśle pierogi, posypać cukrem
Źródło:http://g-jak-gotowanie.blogspot.com/2013/05/delikatne-pierogi-z-twarogiem-na-masle.html