Wykonanie
Dobra, ale do rzeczy :) Tu
sałatka, której atutem jest ciekawe połączenie smaków. Użyłem
tofu czosnkowego, ale najlepsze to tego byłoby chyba "stinky
tofu", którego miałem okazję ostatnio spróbować. Przy okazji stwierdzając, że to nic specjalnego o trochę innym zapachu i o ostrzejszym smaku, bo oglądając filmiki znajdujące się na
sieci spodziewałem się czegoś innego :)
Sałatka oczywiście z
orzechami Włoskimi.Składniki:
rukolagruszkizmielone
orzechy włoskietofu czosnkowe lub "śmierdzące"
oliwaocet balsamicznyWykonanie:
Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Podobnie robimy z
tofu z tym, że raczej nie będzie trzeba go obierać, a w przypadku
tofu "śmierdzącego" to i kroić, bo zazwyczaj jest w słoiku i w kostkach.
Rukola przeważnie wymaga tylko umycia. Mieszamy wszystko ze sobą, a w osobnym naczyniu przygotowujemy sos to jest
oliwa,
ocet i zmielone
orzechy. Mieszamy dobrze i polewamy.