Wykonanie
Jeśli komuś zostały jakieś wolne pieniążki po sesji to polecam tą bardzo smaczną kanapkę.Składniki:-pół puszki
tuńczyka w kawałkach (może być i wodzie i w
oleju jak kto lubi)-
jajko ugotowane na twardo-łyżeczka
majonezu-łyżeczka
masła-
bułka pszenna ok 100 g-kawałek
papryki ok 50 g-troszkę
cebuli-
sól,
pieprz do smakuPrzygotowanie:Kanapkę z
tuńczykiem podobnie jak inne kanapki przygotowuje się dosyć łatwo - w
skrócie przekrój
bułkę i włóż wszystkie składniki do środka. W wersji rozszerzonej: posmaruj
bułkę masłem, rozłóż równomiernie
tuńczyka, połóż na nim pokrojone w plastry
jajko i posmaruj je lekko
majonezem. Na górę połóż paski z
papryki i pokrojoną w piórka
cebulę. Posyp lekko od góry
solą i
pieprzem, zamknij
bułkę.
Bułka może być dodatkowo podpieczona w piekarniku do lekkiej chrupkości.
Koszt: 5 . 00 złWkrótce kolejne przepisy.