ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana kuskusem z fasolką szparagową

Papryka faszerowana kuskusem z fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

Po raz kolejny miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Pierwszy dzień warsztatów miał miejsce w restauracji Magdy Gessler "Masz Gulasz". Tematem przewodnim warsztatów była tematyka związana z daniami warzywnymi i kuchnia FIT - jednym słowem miało być warzywnie i dietetycznie. W warsztatach uczestniczyli blogerzy i osoby zgłaszające swoje przepisy na portalu Polska-gotuje. Prowadzili je Szefowa Kuchni "Masz Gulasz" Urszula Ziółkowska i Marcin Budynek. W pierwszym dniu warsztatów miała miejsce degustacja pięciu potraw, które następnego dnia były przez uczestników osobiście przygotowywane.
Serwowane dania, to:
Gulasz z zielonych warzyw
Gulasz z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce
Gulasz z cieciorki i papryki na brokułach
Spotkanie upłynęło w bardzo miłej atmosferze, była okazja poznać nowe osoby, porozmawiać o tym co słychać w blogosferze, o tym co nas inspiruje i co sprawia nam radość. Pozdrawiam wszystkie obecne tam osoby:)
Źródło:http://tapasdecolores.blogspot.com/2013/02/warsztaty-kulinarne-restauracja-magdy.html