ßßß
4 duże cukinie1 litr wody1/2 cebuli (lub jedna mała)4 łyżki serku Philadelpiaświeżo zmielony pieprz1,5 łyżki soli1 łyżka oliwy z oliwekdo podania:starty ser Gran PadanogrzankiCukinie obrać i pokroić w grube półplasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Następnie do dużego garnka wlać oliwę i podsmażyć cebulę i cukinię. Dodać wodę i łyżkę soli, gotować na małym ogniu aż cukinia będzie miękka (ok 15 min). Następnie wszystko zblendować, dodając serek Philadelphia, pieprz i sól jeśli nadal potrzeba.Podawać z grzankami i startym Gran Padano.
4 big zuccinies1 liter of water1/2 onion4 spoons of Philadelphia cream cheesefresh, black pepper1 , 5 spoons of salt1 spoon olive oiladditional:croutonsgrated Gran Padano cheesePeel and cut zuccini into thick half-slices. Dice the onion. Then into a large pot, pour the olive oil and fry the onion and zucchini.Add water and a tablespoon of salt and cook over low heat until the zucchini is soft (about 15 minutes). Then blend everything adding Philadelphia cream cheese, pepper and salt if you still need.Serve with croutons and grated Gran Padano.Bon appetit! :)