ßßß
Potrzebujecie:ok 3/4 ugotowanej kaszy manny ( na mleku lub wodzie)dużego, dojrzałego bananagarści płatków owsianych nie błyskawicznychsoku z malin/ śliwek- co macie, co lubicie, ważne aby nie był słodzonyKroicie banana i zostawiacie kilka plasterków do dekoracji, resztę mielicie w blenderze z ugotowaną kaszą. Świetnie osładza to kaszkę, ja nie dodałam ani miodu ani łyżeczki cukru- banan starczył :) Wkładacie do miseczki,posypujecie płatkami, dekorujecie bananem i polewacie soczkiem- gotowe, smacznego!
Kasza manna i banan bardzo ukoją brzuch, dodadzą Waszemu menu jodu i potasu.Banan przy okazji zaspokaja poranne zapotrzebowanie na energię z węglowodanów prostych.Jeżeli macie problemy z brzuszkiem, możecie namoczyć wcześniej płatki lub wcale ich nie dodawać. Jeżeli macie zdrowy żołądek, płatków sobie nie szczędźcie bo dodadzą one błonnika ważnego przy diecie redukcyjnej.