ßßß Cookit - przepis na Schab w marynacie z musztardy francuskiej z dodatkiem rozmarynu

Schab w marynacie z musztardy francuskiej z dodatkiem rozmarynu

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 kg schabu bez kości
3 łyżki oliwy
1,5 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżeczka miodu
2 ząbki czosnku
5 gałązek rozmarynu
350 ml bulionu
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
mięso opłukać i oszuszyć papierowym ręcznikiem
musztardę wymieszać z miodem, oliwą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę
mięso oprószyć solą i posmarować dokładnie z wszystkich stron powstałą marynatą musztardową
tak przygotowane mięso wstawić na noc do lodówki
mięso przełożyć do brytfanki lub naczynia żaroodpornego, obłożyć gałązkami rozmarynu i oprószyć pieprzem
wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok. 15-20 minut
zmniejszyć temperaturę pieczenia do 180, dodać szklankę bulionu i piec ok 50 - 55 minut pod przykryciem w trakcie pieczenia w miarę potrzeby dodawać pozostały bulion
SMACZNEGO
Źródło:http://kuchniamlodejslazaczki.blogspot.com/2015/06/schab-w-marynacie-z-musztardy.html