Wykonanie
Ciasto naleśnikowe to wspaniała bazado wielu znanych nam dań,Smacznie na słono i słodko.Można robić je z
jajkami bądź nie.Z
mlekiem bądź bez
mleka.Ja przedstawiam tradycyjny, domowy przepis na ciasto, które w mojej rodzinie gości od zawsze

Skład:- 2 lub 3
jajka [ jeśli nie macie tyle może byc 1 szt]- pół litra
mleka- pół litra
wody gazowanej- ok 500 g
mąki pszennej- szczypta
soli- szczypta
cukruJajka zmiksować z
cukrem i
solą, następnie na zmianędodawać
mąkę wodę i
mleko.Miksować do uzyskania płynnej niezbyt gęstej konsystencji.Smażyć na patelni teflonowej z niewielką ilością
oleju.UWAGA: piękny żółty kolor zależy od ilości dodanych
jajek,dodanie
wody gazwanej sprawi ,że naleśniki
będa bardzo miękkie i puszyste.