Wykonanie
Często na obiad robimy te same potrawy, nie mając czasu bądź inspiracji.
Jest to całkiem zrozumiałe w Naszych czasach.
Warto urozmaicać smak obiadu dodatkami.
Dobrym sposobem są surówki.
Dostałam od babci
męża kalarepę.
Nie bardzo wiedziałam jak ją wykorzystać,
ponieważ nigdy z niej niczego nie przygotowywałam.
Poszperałam w internecie, znalazłam przepis na prostą i szybką surówkę.
Wyszła naprawdę smaczna.

Skład:
-
kalarepa-
majonez-
jogurt naturalny/śmietana
-
koper-
sól-
pieprzKalarepę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Posolić i zostawić aby zmiękła.
Posypać
koperkiem.
Popieprzyć.
Dodać łyżkę
majonezu i łyżkę
jogurtu naturalnego.
Odstawić na 15 minut aby się przegryzła.
Polecam!:)