Wykonanie
Niestety...rzeczywistość jest taka, że gotuję dla samych mięsożerców, szczęście moje w tym, że coraz części udaje mi się przekonać moich domowników, że posiłek bez
mięsa, też może być smaczny. B ohaterka mojego dzieciństwa, letnich wieczorów i zimowych zawieruch.
Cukinia:marynowana, faszerowana, smażona, grillowana, leczo, placki z
cukinii...Pyszna, zdrowa, kolorowa . A dziś (jak zwykle PROSTY) przepis na wykorzystanie
cukinii jako dodatek do obiadu lub przekąskę. Kotleciki z
cukinii w płatkach owsianych.Chrupiące z wierzchu i miękkie w środku.Wgryź się...SKŁADNIKI:-mała
cukinia-pół szklanki
płatków osianych-pół szklanki
mąki-1
jajko-
sól-
pieprz-
olejPRZYGOTOWANIE:
Cukinie umyć i pokroić w plastry. Rozłożyć i obficie posolić, odstawić na 30-60 min, gdy puści
wodę przykryć ściereczką by ją zebrać. Lekko obtłuc i przyprawić według uznania. Obtoczyć w
mące,
jajku i w płatkach owsianych. Smażyć na rozgrzanym
oleju do zarumienienia się
płatków.SMACZNEGO