Wykonanie

Składniki:* 1 puszka
kukurydzy* 100g
serka topionego śmietankowego* kostka
bulionu drobiowego* 0,5l
wody* ½
cebuli*
sól*
pieprz* 2 łyżki
masła* 1/3 łyżeczki
cynamonu*
gałka muszkatołowa zmielona*
tymianek* grzankiSposób przygotowania:W garnku roztapiamy
masło, dodajemy pokrojoną
cebulkę i szklimy. Następnie dodajemy
kukurydzę i smażymy około 3-4 minut mieszając. Dodajemy
wywar z 0,5l
wody i kostki bulionowej, zagotować. Dodajemy
cynamon,
tymianek,
sól,
pieprz. Gotujemy 10-15 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy
serek topiony, mieszamy, blenderujemy, przecedzamy. Nalewamy do miseczki, dodajemy grzanki…Smacznego! :)


