ßßß Cookit - przepis na Schabowe w panierce z parmezanem i mąką razową

Schabowe w panierce z parmezanem i mąką razową

nazwa

Wykonanie

Moje ulubine schabowe! Są chrupiące, soczyste i takie anielskie!
Jeśli lubicie kotlety, spróbujcie!
Jeśli macie już dość zwykłych schaboszczaków, też spróbujcie!
Jeśli jesteście głodni, ugotujcie!
składniki
4 rozbite kotlety schabowe - tak na 5 mm
szklanka mąki razowej 2000
3 łyżki startego pamezanu
jajo
łyżka śmietanki
papryka ostra w proszku - łyżeczka
sól
olej rzepakowy - do smażenia
łyżka masła - do smażenia najlepiej klarowanego
opcjonalnie odrobina suszonego rozmarynu
przygotowanie
Rozbijamy nasze kotlety, solimy, doprawiamy papryką, (rozmarynem), przyciskamy ręką przyprawy do kotletów.
Do w miarę głebokiego naczynia wsypujemy mąkę i parmezan, mieszamy.
W drugim naczyniu roztrzepujemy jajo razem ze śmietanką.
Rozgrzewamy tłuszcze na patelni.
Kotlety maczamy w jaju, następnie w naszej panierce i chlup na patelnię!
Smażymy z obu stron na złocisty kolor około 3-4 minut.
Odsączmy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Bona Apetita!
Źródło:http://bonaapetita.blogspot.com/2014/04/schabowe-w-panierce-z-parmezanem-i-maka.html