Wykonanie
Moje ulubine
schabowe! Są chrupiące, soczyste i takie anielskie!Jeśli lubicie kotlety, spróbujcie!Jeśli macie już dość zwykłych schaboszczaków, też spróbujcie!Jeśli jesteście głodni, ugotujcie!

składniki4 rozbite kotlety
schabowe - tak na 5 mmszklanka
mąki razowej 20003 łyżki startego
pamezanujajołyżka
śmietankipapryka ostra w proszku - łyżeczka
sólolej rzepakowy - do smażeniałyżka
masła - do smażenia najlepiej klarowanegoopcjonalnie odrobina suszonego
rozmarynu
przygotowanieRozbijamy nasze kotlety, solimy, doprawiamy
papryką, (
rozmarynem), przyciskamy ręką
przyprawy do kotletów.Do w miarę głebokiego naczynia wsypujemy
mąkę i
parmezan, mieszamy.W drugim naczyniu roztrzepujemy
jajo razem ze
śmietanką.Rozgrzewamy tłuszcze na patelni.Kotlety maczamy w
jaju, następnie w naszej panierce i chlup na patelnię!Smażymy z obu stron na złocisty kolor około 3-4 minut.Odsączmy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Bona Apetita!