ßßß
Składniki dla 2 osób100 g kaszy jęczmiennejszklanka suszonych podgrzybków1 cebula pokrojona w kostkę2 łyżeczki masła1 łyżka startego parmezanusólpieprzodrobina otartego rozmarynuparmezan do posypaniamożemy dodać też natki
przygotowanieGrzyby włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Po około 10 minutach odcedzić, pozostawić wodę spod grzybów, tylko przefiltrować ją z piasku. Na patelnię wrzucić masło, rozpuścić, dodać cebulkę, lekko zrumienić, posolić. Teraz dołożyć grzyby i wsypać kaszę, podlewać wodą spod grzybów i mieszać. Gdy skończy nam się woda, podlewamy przegotowaną. Gotujemy aż kasza spęcznieje około 20 minut. Doprawiamy do smaku. Teraz czas dołożyć parmezan, i masło - te składniki doskonale skleją i połączą nam całe danie!Na koniec posypujemy parmezanem, możemy dodac natkę.Bona Apetita!