Wykonanie
Z racji tego, że uwielbiam
kaszę jęczmienną i
grzyby leśne zrobiłam przepyszne kaszotto!Użyłam suszonych podgrzybków, równie dobrze możecie wykorzystać
borowiki czy inne
grzyby leśne.U mnie jednak
borowiki na wykończeniu i muszę uzupełnić zapas w sezonie...I oczywiście w sezonie lepiej użyć świeżych!Zobaczcie co z tego wyszło!

Składniki dla 2 osób100 g
kaszy jęczmiennejszklanka suszonych podgrzybków1
cebula pokrojona w kostkę2 łyżeczki
masła1 łyżka startego
parmezanusólpieprzodrobina otartego
rozmarynuparmezan do posypaniamożemy dodać też
natki
przygotowanie
Grzyby włożyć do miski i zalać wrzącą
wodą. Po około 10 minutach odcedzić, pozostawić
wodę spod grzybów, tylko przefiltrować ją z piasku. Na patelnię wrzucić
masło, rozpuścić, dodać
cebulkę, lekko zrumienić, posolić. Teraz dołożyć
grzyby i wsypać
kaszę, podlewać
wodą spod grzybów i mieszać. Gdy skończy nam się
woda, podlewamy przegotowaną. Gotujemy aż
kasza spęcznieje około 20 minut. Doprawiamy do smaku. Teraz czas dołożyć
parmezan, i
masło - te składniki doskonale skleją i połączą nam całe danie!Na koniec posypujemy
parmezanem, możemy dodac
natkę.
Bona Apetita!