Bakłażonowy gulasz budzi we mnie wiele ciepłych wspomnień. Bakłażonowy gulasz to pierwszy obiad, który upitrasił dla nas mój wspaniały Mąż. Ileż to już było lat temu :)Dobra koniec tych słodkości, nie chcę spowodować mdłości. Na blogu kulinarnym to takie faux pa jednak :)Składniki:1 bakłażan1 cebulakilka pieczarekprzecier pomidorowymakaronprzyprawy (sól, pieprz, majeranek)olej (do smażenia)Wykonanie:Bakłażana (ze skórką), pieczarki kroimy w kostkę, cebulkę siekamy i wszystko razem smażymy na patelni.W między czasie gotujemy makaron.Pod koniec smażenia na patelnię dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy wedle uznania.I to wszystko. Gulasz można wymieszać z makaronem w garze, albo podawać tak:Swoją premierę gulasz miał na forumVeg w wątku Co widział taffit podczas patelni robienia :)