Wykonanie
Aby przygotować
biszkopt z
serem szperamy w lodówce, półkach kuchennych oraz w szafkach z
przyprawami, przygotowując składniki z poniższej listy:

4
jajka, 4 łyżki
cukru, 4 łyżki
mąki; masa : 25 dkg
białego sera, łyżka
masła, 2 łyżki
cukru,
olejek cytrynowy, tłuszczSkładniki gotowe? Możemy zaczynać pichcić:Oddzielić
żółtka od
białek. Z
białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać
cukier, następnie rozmącone z
mąką żółtka - wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
Ser zmielić w maszynce, rozetrzeć z
masłem,
cukrem i
olejkiem cytrynowym. Masę
biszkoptową wlać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, na niej równomiernie rozłożyć masę
serową. Piec początkowo w niskiej temperaturze, później stopniowo ją podwyższać.