Wykonanie
Dzięki świeżemu kolorowi
awokado przekąska wygląda bardzo apetycznie. Przepyszne te grzanki
powiem Wam, idealnie skomponowane wszystkie składniki, nic dodać nic ująć. Ewentualnie można dodać jeszcze na wierzch kilka kropli
oliwy z oliwek, choć moim zdaniem to zbędne.
fot. Krzysztof Cichuta
bagietka z
sezamemmasłoszczypiorekawokadoser żółty (u mnie
ser salami)
pieprz,
sól2 łyżki
masła mieszamy z odrobiną
soli i bardzo drobno posiekanym
szczypiorkiem.
Bagietkę kroimy w poprzek, można po skosie, mnie to nie wychodzi więc kroje w krążki :) Gotowe krążki smarujemy
masłem. Wkładamy do piekarnika (200 stopni) na kilka minut. W tym czasie na dużych oczkach tarki ucieramy
ser i
awokado. Gdy nasze grzanki będą już gotowe, wyjmujemy je z piekarnika, na każdą z osobna układamy mieszankę
startego sera i
awokado i na koniec posypujemy wszystko delikatnie
pieprzem, zapiekamy jeszcze przez minutę bądź dwie. Gotowe.