Wykonanie
Jak tylko trafiłam na ten przepis w
sieci pomyślałam - robię to! Wyglądają fantastycznie i wiosennie. Słońce świeci i aż ma się ochotę na takie zielone dania. Przy wykonaniu można się trochę nadenerwować, ponieważ,
sałata nie jest najlepszym surowcem do robienia takich zawijasów, jednakże jak widać da się zrobić. Z części zrobiłam takie niby suszaki, a z drugiej zostawiłam w roladkach, te wyglądają bardziej reprezentacyjnie i łatwiej je jeść. Roladki za to są większe :) Generalnie pycha. Następnym razem jak
będę chciała się potrudzić to je zrobię, tylko teraz postaram się o
sos czosnkowy albo
sos tzatziki, który moim zdaniem pasowałby idealnie.
szklanka
kaszy jaglanejsałatapęczek
rzodkiewkiświeży
ogórekpaprykaKaszę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Rzodkiewkę,
ogórka i
paprykę kroimy w słupki. Następnie rozkładamy liście
sałaty i nakładamy na nie
kaszę, podobnie jak w sushi, z jednej strony wzdłuż układamy
paprykę,
rzodkiewkę i
ogórka i zawijamy, mocno ściskając.
Potem kroimy w krążki, albo nie. Możemy podać jako krążki a możemy podać jako takie roladki.